Macerata culinair - Reisverslag uit Castorano, Italië van Mark Rikxoort - WaarBenJij.nu Macerata culinair - Reisverslag uit Castorano, Italië van Mark Rikxoort - WaarBenJij.nu

Macerata culinair

Door: miekemark

Blijf op de hoogte en volg Mark

15 Juni 2011 | Italië, Castorano

Onze Italiaanse buurman (met een soort Italiaanse Michelin gids) heeft ons gisteren, naast een heerlijke Chardonnay uit de Dolomieten (die hij ons ook heeft uitgeschonken, heerlijk!), ook nog wat goede restaurants aanbevolen. O.a. in Macerata. Ondanks dat het weer vandaag communiceerde: ‘blijf bij het zwembad’, zijn we in de loop van de ochtend toch richting Macerata vertrokken.

Een goed idee! Niet met voorbedachten rade, maar geheel toevallig parkeren we onze auto vlak onder één van de aanbevolen restaurants: Trattoria Da Rosa. De buurman blijkt er kijk op te hebben (die gids willen wij ook), tot noch toe was dit het beste restaurant van deze vakantie! Een heerlijke anti-pasto, Mieke een Fontina Fritto met een soort spinazie bavaroise, ik een voorgerecht met gesmolten Parmezaan op een bedje van Funghi. De primi piatti (1e voorgerecht, verder gaan we niet) is een ravioli van ricotta met asperge puntjes en pomodori voor Mieke en ik krijg een groene ravioli met carne vulling en een sausje van fontina. We nemen ook nog een dolce, waarbij Mieke kiest voor een creme brulee met aardbeien en ik een noccia gelato (ijs met noten) variatie krijg, mmmm

Macerata blijkt ook een leuke plaats, net als Urbino een echte universiteitsstad, maar ook met mooie palazzo’s, chiesa’s en een duomo. Op de terugweg besluiten we dat we hier zeker nog een keer terugkeren.

Terug in Castorano is het zowaar nog ‘zwembadweer’, dat doen we dus en gaan nog even heerlijk langs het zwembad liggen. Het diner (pizza bianchi) houden we bescheiden en genieten we bij Lo Spuntino, voor de eerste keer (voor ons) dit jaar buiten.

• 15 Juni 2011 - 21:15

Annet:

Yammie, dat ziet er allemaal weer heerlijk uit. Het weer wordt hier nu ook steeds beter. Nog wel wolkjes, maar een stuk warmer. Morgen zullen we denk ik ook bij het zwembad vertoeven.

• 16 Juni 2011 - 07:55

Ma En Pa Van Oers:

zo te zien was het weer fantastisch en het eten trouwens ook. Jullie vakantie begint meer en meer op een culinaire vakantie te lijken, zijn benieuwd naar het aantal kilo´tjes die erbij zijn gekomen. Bij ons was het weer ook prima niet zo veel zon maar wel lekker warm. Zijn bij bakker Oosten geweest en onze aangetrouwde nicht Caroline ontmoet en daarna een bezoek gebracht aan neef Michel, wat lijkt die knaap veel op Eric. Ze hebben een heel schattig bungalowtje aan de Regentessestraat 36. Twas erg gezellig weer eens elkaar te ontmoeten. Daarna rap terug en in de tuin even liggen pitten. Vandaag valt de regen met bakken uit de hemel, dus geen tuinactiviteiten, maar krantje lezen, koffie drinken aan tafel enz enz
    grtjs uit nat Oudvossemeer.

• 16 Juni 2011 - 14:28

Pa En Ma Van Rikx.:

Gelukkig dat jullie een gids ontmoet hebben die weet waar het gezellig is.
    Wij hopen dat het vandaag ook weer lekker weer is want hier is het niet best.
    Het volgende verslag lezen we wel weer
    daar zal zeker wel weer iets spannend instaan.

Groetjes Ma en Pa.