Relax! - Reisverslag uit Castorano, Italië van Mark Rikxoort - WaarBenJij.nu Relax! - Reisverslag uit Castorano, Italië van Mark Rikxoort - WaarBenJij.nu

Relax!

Door: miekemark

Blijf op de hoogte en volg Mark

24 Mei 2010 | Italië, Castorano

Bij de openhaard de dag overdenkend, of eigenlijk de afgelopen twee dagen. Pinksteren in Nederland, eerste en tweede pinksterdag. Pentecoste zo heet het hier in Italië, en beperkt het zich alleen tot de zondag. Maandag is gewoon een werkdag. Voor ons waren het twee relax dagen, tuurlijk vakantie is op zich al relaxen, maar deze twee dagen waren relaxen met een grote ‘R’. Gisteren veel langs het zwembad en zoals Mieke gisteren al aangaf een gastvrije lunch bij La Scala, het restaurant van de vader van de eigenaar van onze agriturismo Castrum. Of eigenlijk is Castrum ook van hem, maar heeft hij dat weer aan zijn zoon geschonken, echte Italiaanse familie taferelen zeg maar. Vermeldenswaardig is misschien nog wel dat de lunch gisteren bestond uit 4 gangen, waarbij de meeste gangen bestonden uit een a, b en c variatie, en verder een fles vino Bianchi een fles spumante allemaal uit de regio natuurlijk, een glas Grappa, een glas Limoncello en een caffè. De lunch was uiteindelijk ook voldoende als avondeten en bijna voor het ontbijt vanmorgen.

Vanmorgen begon vrijwel windstil met een strakke blauwe lucht. Zelfs de besneeuwde toppen van de bergen van Monte Siblini waren zichtbaar. Na een heerlijk Italiaansontbijt met een Vosmeers eitjes positioneren we ons weer naast het zwembad en worden er weer heel wat woorden verslonden, de betere proza en bloedstollende trillerts. De lunch besluiten we in Grottammare te gaan gebruiken, een badplaats op ca. 30 minuten van Castorano. Blauwe zee, witte stranden, we vinden een heerlijk visrestaurant en genieten van een eerlijke vismaaltijd. Met het weer van morgen in het vooruitzicht besluiten we terplekke hier morgen onze tenten op te slaan en plannen een stranddag. Het toeristenseizoen moet hier nog beginnen, je krijgt niet vaak de kans te genieten van zo’n rustig strand! Op weg naar huis maken we een tussenstop bij de IperCoop onze plaatselijk Albert Heijn XL. We (Mieke moet ik daar eerlijkheidshalve bijzeggen) gaan vanavond zelf weer aan ’t kokkerellen. Lasagna alla Mieke, deze smaakt altijd heerlijk maar heeft hier in Italië dat extra stukje culinair sentiment. Dit alles overdenkend, nog steeds aan de openhaard zet ik een tevreden punt achter deze impressie van weer twee heerlijke dagen Marche, Ciao.

• 25 Mei 2010 - 08:53

Pa En Ma Van Oers:

Das wel effe lekker Bep zo´n relaxdag en er volgt er nog een maken we op uit jullie verslag (dus vandaag). Prachtig strand zeg mooi wit zand blauwe hemel, wat wil je nog meer. Die vis zit er trouwens heel lekker uit (dorado ?) Ma ziet dit echter niet zo zitten, die is meer van de lasagna van Mieke. Aha grappa, toch zeker ijskoud gedronken ?
    Relaxse tot lezens
    MaPa

• 25 Mei 2010 - 16:21

Pa En Ma Van Rikx:

Wij hopen dat jullie vandaag ook weer een heerlijke dag aan het strand hebben doorgebracht wat een mooi strand en helder water en mooie blauwe lucht.De visschotel sprak mij wel aan zag er
    heerlijk uit en een lekker koel drankje erbij
    Geniet er maar lekker van
    want jullie hebben het
    verdiend.
    Hopelijk morgen ook weer
    een heerlijke dag.
    Eetsmakelijk voor straks
    we horen wel weer wat er
    op het menue stond.

Groetjes Ma en Pa.